Andy Szekely: „Ceea ce fac este să îi invit pe oameni să facă paşi mici către lucrurile pe care într-adevăr şi le doresc”

DIGITAL CAMERAIată-ne din nou împreună, la HFM dar şi la TVH 2.0 la emisiunea „Internetul ştie tot?„, locul în care încercăm să aflăm împreună cât de mult sau cât de puţin ştie Internetul despre invitaţii noştri de marcă. La fel vom proceda şi în această ediţie, fără greş, deoarece ne întâlnim cu un om pragmatic şi specialist în persuasiune şi în educarea oamenilor maturi. Căci aşa ar putea fi definit, pe repede-nainte invitatul lui Robert Tache. Facem aşadar cunoştinţă cu Andy Szekely, antreprenor şi trainer în domeniul dezvoltării personale. Cu o experienţă de peste 15 ani în acest domeniu, invitatul nostru conduce grupul de firme AS şi este membru fondator al Fundaţiei Alpha Leadership prin care oferă servicii de training, coaching şi consultanţă pentru organizaţii şi întreprinzători.

De asemenea, tot Andy Szekely este autorul cărţii “Calea Succesului”, precum şi creatorul primei tabere de dezvoltare personală şi profesională din România, BootCamp.

Prima întrebare pe care i-o adresăm este fără îndoială cea legată de originea numelui invitatului nostru. „Mă simt român, dar trebuie să spun că nu fac un caz din asta. Ne naştem într-un loc, nu degeaba. Spiritul antreprenorial înseamnă să serveşti interesele unei comunităţi. E mereu treabă de făcut, oriunde. Eu am descoperit că am de făcut ceva, de aceea mă simt extraordinar, mai ales după ce mi-am dat seama că ceea ce am învăţat la şcoală nu mă ajută prea tare”, ne spune invitatul nostru.

DIGITAL CAMERA„Când am debutat, am pornit din pasiune. Am constatat cu suprindere că sunt mult mai mulţi oameni interesaţi de asta decât am crezut eu. În 1997, la Iaşi, am organizat o prima conferinţă, doar de curiozitate. Vă spun că nu am mai găsit scaune pentru câţi oameni veniseră. Asta mi-a arătat că este o nevoie foarte mare pentru dezvoltare personală”, ne povesteşte Andy Szekely despre începuturi.

„Am învăţat puţină comunicare, persuasiune şi influenţă. Există o serie de oameni care sunt reticenţi la mesajele mele, care cred mai degrabă că îi manipulez. Le răspund că nu acesta e scopul şi nici interesul meu, iar greşeala pe care ei o fac este că într-adevăr se lasă manipulaţi de ideile care nu le permit să evolueze. Până la urmă, fericirea omului este progresul către un ideal meritoriu. Ceea ce fac este să îi invit pe oameni să facă paşi mici către lucrurile pe care într-adevăr şi le doresc”, spune Andy Szekely.

Absolvent de Contabilitate, Andy Szekely nu doreşte să fie numit „contabil” sub nicio formă, deoarece spune el că nu profesia te defineşte ca om. După ce a reuşit să aducă în România circa 50 de traineri străini, invitatul nostru recunoaşte că pentru a face aşa ceva este nevoie de o doză foarte mare de frustrare. Doar că, din păcate, o folosim extrem de prost. „Frustrarea trebuie dublată de viziune, doar aşa se poate schimba ceva în legătură cu parcursul omului. Pentru asta trebuie să îţi descoperi frustrarea şi să ai puterea de a lua o decizie către lucrurile pe care ţi le doresti cu adevărat”, declară Andy Szekely, în cadrul emisiunii „Internetul ştie tot?”.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s