Jon Grieg: „Uneori, pentru o afacere bună este nevoie doar de un laptop…”

Bun găsit la o nouă întâlnire de marcă a emisiunii Internetul ştie tot? cu Robert Tache. Ascultători de HFM şi telespectatori de TVH 2.0 aveţi ocazia să aflaţi lucruri importante dar şi detalii din viaţa si experienţa unui regizor profesionist.

Jon Grieg… un nume ce atrage atenţia imediat. Cei care nu îl cunosc se întreabă dacă e vorba de un român sau de un străin.

Pentru ceilalţi, fie că sunt din branşă, fie că doar i-au urmărit realizările, este clar că e român, dar producţiile sale au standarde internaţionale…

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia regie, în 1982, cu studii continuate şi experientă îndelungată în Statele Unite în domeniul producţiei pentru televiziune, cu inovaţii 3D în tehnologia fotografiei şi videografiei pentru internet, la care se adaugă două cărţi publicate si colaborări cu mari personalități, Jon Grieg are o carte de vizită bogată, iar astăzi este alături de noi…

Invitatul nostru a mentionat chiar din deschiderea emisiunii despre un material produs în care este prezentat orașul Ploiești. Documentarul de o oră a fost realizat în special pentru ridicarea moralului ploieştenilor şi nu neapărat pentru promovarea oraşului.

Are o preocupare susţinută în dezvoltarea tehnologiilor 3D pentru internet.

După absolvirea facultății a fost repartizat la studiourile Sahia. Sub spectrul înrolării în rândul comuniştilor, a început sa cocheteze cu ideea plecării în străinătate, inițial spre Suedia sau Statele Unite, acolo unde a și ajuns.

S-a intors in 2005 pentru a lua o pauză de la activitățile sale de acolo. A crezut că e foarte simplu în România. Dar deja îl bate gândul să se întoarcă în America. Aici birocrația face ca totul să devină foarte complicat. Însă plecarea, noua plecare din România nu-i musai să-l ducă înapoi în America. Poate să se oprească în Italia sau Franța, încă se gândește și alege.

Povestea adoptării numelui este haioasă… Grigore era un nume greu de pronunțat în engleză și în momentul în care a trebuit să schimbe actele în SUA a ales varianta de Jon Grieg, un nume mai ușor de pronunțat, inspirat din cartea de telefoane. Numele a fost atât de bine ales, încât atunci când s-a mutat în California era singura persoană cu acest nume, deci, foarte ușor de găsit. Ceea ce nu este întotdeauna un lucru plăcut.

Este autorul a două cărți. Prima este „Afaceri mari cu bani puțini în stil american„. A realizat-o pentru că este pasionat de proiecte și nu de ideea de imbogățire. Ideea i-a venit după ce a absolvit două cursuri și a constatat că există tendința afacerilor cu investiții mari.

„Uneori este suficient un simplu laptop pentru a dezvolta o afacere” a spus invitatul lui Robert.

„Fără susținerea afacerilor mici, România se poate prăbuși, este o idee pe care americanii au ințeles-o înaintea noastră”.

A doua carte, ce se numește „Cartea furturilor„,  are ca  subiect furturile instituționalizate, prin intermediul internetului și a motoarelor de căutare și prin intermediul piramidei de bani falși…

Internetul încă nu știe tot despre invitatul nostru de astăzi, una dintre informațiile care încă nu au apărut este legată de proiectele foarte puternice care vor fi lansate în curând, ce au legătură chiar cu internetul. Și pentru că emisiunea noastră se numește Internetul știe tot? abia așteptăm amanunte!

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s