Nicolae Luca: „Ideile vin, le pun în practică şi gata”

Nicolae Luca si Robert Tache in studioul HFM!Vă spunem ca de fiecare dată bun găsit la o nouă ediţie a emisiunii „Internetul știe tot?„, unde vă propunem din nou să descoperim împreună oameni importanți pe care internetul îi consemnează. Astăzi, ne-am gândit să vă aducem în atenţie un om pasionat aproape în egală măsură atât de filme, cât şi de proză. Cu o activitate extrem de vastă atât în ţară, cât şi în străinătate, cu numeroase premii şi distincţii primite, dar şi cu un portofoliu extrem de generos când vine vorba de activitatea depusă, astăzi, invitatul lui Robert Tache la Internetul știe tot? a fost cineastul si scriitorul Nicolae Luca.

În biografia invitatului nostru regăsim numeroase colaborări atât în presa scrisă, cât și în televiziune. Printre acestea putem aminti România Liberă, Vacanțe și călătorii, Columna, Paideea, Radio România Cultural  -Antena Culturală Radio, TV România Cultural, TV Europa Nova -București, TELE 7 abc și Televiziunea România de Mâine (actualul TVH 2.0). De asemenea, Nicolae Luca este fondatorul a numai putin de 4 instituții sau asociații culturale, printre care putem aminti Festivalul Internațional de Film Document.Art și membru fondator și vicepreședinte (1990 – 1993) al Asociației Culturale România – Italia.

Nicolae Luca si Robert Tache in timpul emisiunii Internetul stie tot?Chiar din debutul emisiunii ne este oarecum greu să prezentăm toată biografia invitatului nostru, însă ca un răspuns, Nicolae Luca ne spune că tot ceea ce a realizat, mai ales în calitate de fondator, s-a întâmplat pentru că „ideile vin, le pun în practică și gata”.

Fără îndoială, păstrăm tradiția emisiunii și îl întrebăm pe Nicolae Luca în ce relație se află cu fenomenul numit „Internet”. „Sunt un prieten al internetului, este fără îndoială un efect al globalizării (prefer sa folosesc termenul mondializare, din franceza). Globalizarea ne-a adus printre altele această bucurie a comunicării mondiale”, ne spune Nicolae Luca.

În legătură cu numărul de cărti publicate, cât și a activității impresionante în zona culturală, invitatul nostru declară că indiferent de numărul proiectelor în care se implică, nu numărul, cantitatea nu este importantă, ci, în primul rând, calitatea.

Și dacă tot am ajuns la capitolul proiecte, putem să vă spunem că invitatul nostru este implicat recent într-un proiect extrem de ambițios, care vizează aprofundarea imigraţiei istorice a italienilor sosiți în România.

Legat de cercetări, „la noi în România nu există criterii de cercetare suficiente. Universităţile noastre sunt putin agăţate în cui. Nu se pune accent pe conferinţe, pe lucrări ştiinţifice ale studenţilor, sau când se pune, se pune problema doar de formă”, declară Nicolae Luca.

Pentru cei interesaţi de Festivalul International de Film Document.Art, avem veşti bune. Anul viitor, ne spune invitatul nostru, va avea loc cea de-a 20-a ediţie, pentru cei 20 de ani de existenţă. „Din păcate, am fost nevoiţi sa renunţăm la câteva ediţii din cauza lipsei subvenţiilor”, ne spune invitatul nostru.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s