Aurelian Temişan: „Fiecare pas din această viaţă este o provocare”

Încă o dată, emisiunea „Internetul ştie tot?” ţi-a pregătit un invitat cu totul deosebit, de această dată din lumea muzicală românească. Şi chiar dacă timpul a trecut şi altele sunt valorile îndrăgite de obişnuiţii cluburilor, la noi în emisiune reperul valorii are întotdeauna întâietate iar invitaţii noştri e musai să confirme la acest capitol: Doamneloooooor şi domniloooooor: Cel ce a luat loc în studioul HFM pentru o discuţie plăcută şi o cană de ceai este nimeni altcineva decât Aurelian Temişan! Merită să vă reamintim că invitatul de azi al lui Robert Tache a debutat pe scena festivalului “Mamaia“ la vârsta de 17 ani, asta după ce încercase deja câteva sporturi, mai exact handball-ul şi boxul, la iniţiativa tatălui său.

Primul subiect de pe lista noastră de discuţie este fără îndoială „internetul”. Găsim chiar două pagini de Facebook pentru Aurelian Temişan, una oficială şi cealaltă realizată de un fan, precum şi o pagină pe Wikipedia, care nu conţine însă foarte multe detalii despre cariera lui Temişan. „Sunt la început de carieră. Am doar 23 de ani de muzică. Probabil de aceea nu sunt foarte multe detalii pe Wikipedia”, ne răspunde cu umor invitatul nostru.

De la internet (citind şi citând Facebook-ul) ajungem uşor şi în zona înţelepciunii. Fără să îşi dorească „să epateze”, Aurelian Temişan ne spune despre un motto din viaţa lui, preluat de la Jonathan Swift: „Un om inteligent se cunoaşte după un singur indiciu: toţi imbecilii se unesc împotriva lui”.

Despre perioada în care invitatul nostru a preferat să iasă din lumina reflectoarelor, Aurelian Temişan ne declară că în muzică trebuie să ai ceva de spus ca să ieşi în faţă. „Nu mai aveam o chemare pentru muzica românească, în special cea recentă. Se lucrează foarte mult cantitativ. Nu spun acum că eu lucrez doar calitativ, însă trebuie de subliniat că unui artist nu îi poţi contabiliza apariţiile. Un artist apare atunci când are ceva de spus…”, ne mărturiseşte Aurelian Temişan în emisiunea „Internetul ştie tot?”.

Şi chiar dacă muzica este cu siguranţă cel mai important capitol din viaţa invitatului nostru, Aurelian Temişan a încercat chiar şi platoul de film. A jucat în „A doua cădere a Constantinopului” (1994), cât şi în serialele „Clanul Sprânceană” şi „Cuscrele„. Tot Aurelian Temişan este cel care a realizat dublajul pentru două studiouri de animație din România: Vocea Vulpii de Cajun, Dr. Le Quack, Demonul din saltea ş.a, în cadrul seriei „Curaj câinele fricos” (2004) şi Vocea Şobolanului Git, din filmul „Ratatouille” (2008).

De la film, la dublare de voci în filmele de animaţie şi apoi pas cu pas până la adevărata scenă, cea a teatrului. Şi nu oricum ci într-un musical. Aurelian Temişan a făcut şi acest pas cu spectacolul de teatru „Chicago„, de la Teatrul Naţional Bucureşti, într-o distribuţie care îi include pe Andrei Duban şi Monica Davidescu. „Mărturisesc faptul că Chicago a fost o experienţă extraordinară din toată cariera mea. Chiar după 4 ani de când nu l-am mai jucat, cred că ar fi un record, dar sunt în stare să îl reiau fără nicio problemă”, ne spune invitatul nostru de astăzi. Şi, mai recent chiar, Aurelian Temişan face parte şi din distribuţia piesei „Boeing Boeing„, un spectacol de Marc Camoletti. Spectacol la care suntem cu toţii invitaţi, fireste!

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Cantareti și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s