Corneliu Turianu: „Când am ajuns preşedinte CNSAS nu s-a votat persoana mea. S-a plătit o poliţă atunci”

Emisiunea „Internetul ştie tot?” şi-a propus să vă aducă în această ediţie povestea unui om care şi-a dedicat o bună parte din viaţă, mai exact 30 de ani, unei meserii nobile, dar de fiecare dată supusă presiunilor şi anume, judecătoria. Astfel, încercăm să aflăm încă o dată, cât de multe lucruri ştie internetul despre invitatul nostru: Corneliu Turianu.

Cu o carieră impresionantă, e destul de greu să descrii activitatea invitatului nostru într-un singur cuvânt. Aşadar, Corneliu Turianu este jurist, profesor, în special în domeniul magistraturii cu nu mai puţin de 82 de cărti publicate, şi de asemenea, a avut şi înalta funcție de judecător al Curţii Supreme de Justiţie, iar, mai nou, este şi blogger.

„De aproximativ 2 luni sunt şi blogger, am până acum 100 de articole, în principal din zona juridică, iar până acum pot spune că am şi 11.000 de vizite”, ne povesteşte Corneliu Turianu încă din primele minute ale emisiunii înregistrată ca de fiecare dată în studioul HFM.

Şi pentru că (era să zicem din cauză 🙂 ) are şi pagina Facebook, invitatul nostru recunoaşte că primeşte fel şi fel de invitaţii la jocuri online, însă admite că nu le dă curs din simplul fapt că „nu se pricepe”, aşa cum mentioneaza în emisiunea „Internetul ştie tot?”.

În ceea ce priveşte desele modificări pe care România le face în legile sale, Corneliu Turianu este de părere că acestea afectează buna funcţionare a statului. „De exemplu, un Cod trebuie să rămână valabil pentru o perioadă lungă de timp. Noi schimbăm câteva virgule şi credem că am realizat ceva nou”, spune Corneliu Turianu.

„Ei au plătit o poliţă când m-au ales preşedinte la CNSAS. Nu s-a întâmplat pentru că le plăceau de mine”

Inevitabil, ajungem şi la momentul cel mai aşteptat al emisiunii, mai exact la detaliile din culisele scandalului CNSAS din martie 2006, atunci când în urma unui vot controversat a fost ales preşedinte al consiliului chiar invitatul lui Robert Tache, Corneliu Turianu. Asta deşi Guvernul şi Alianţa D.A. îl susţineau, cel puţin teoretic, pe Constantin Ticu Dumitrescu.

„Propunerea de a fi membru CNSAS a fost făcută de Partidul Democrat. Se anunţase că Ticu Dumitrescu este propus din partea domnului Călin Popescu Tăriceanu. Era totul în regulă, n-am revendicat nimic. Trebuia să ne întrunim în câteva zile pentru a stabili cine pe ce funcţie urmează să fie propus. În ziua votului Ticu Dumitrescu a şi întârziat, fără să explice de ce, iar când a venit a trântit servieta de birou şi ne-a spus care e programul de acum încolo. Membrii mai vechi ai CNSAS-ului i-au plătit o poliţă când m-au ales. Nu s-a întâmplat pentru că le plăcea de mine”, spune Corneliu Turianu la TV H 2.0 în emisiunea Internetul ştie tot?.

„Am tras la sorţi. S-au făcut bilete, a fost vot scris. Au ieşit 6 contra 5 şi a fost supărare mare. D-aia s-a mai votat de vreo 2 ori. Aşa am ajuns preşedinte”, mai spune invitatul nostru.

Ulterior, la circa o lună de zile, Corneliu Turianu demisionează din funcţia de preşedinte al CNSAS-ului, iar locul este ocupat de către Claudiu Secaşiu.

Înainte de finalul emisiunii, revenim la un subiect din perioada anilor ’80, mai exact la asasinarea cântăreţei Mihaela Runceanu, un subiect extrem de mediatizat la acea perioadă. În ceea ce priveşte posibila influenţă a mass-mediei în cadrul unui proces, Corneliu Turianu spune că nu ar trebui să credem că presa are o putere atât de mare asupra modului în care un judecător conduce un caz. „Judecătorul trebuie să îşi facă datoria, chiar dacă acum văd că e la modă ca procesele să se desfăşoare la televizor”, declară Corneliu Turianu.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Bloggeri, Politicieni și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s