Lucia Ovezea: „E bine să mai fii idealist astăzi”

O nouă ediţie a emisiunii Internetul ştie tot?, un nou invitat in studioul HFM. De această dată, Robert Tache a avut placerea să stea de vorbă cu un om special, dedicat fabuloasei lumi a cărţilor: Lucia Ovezea, scriitoare, director al Editurii şi Agenţiei de Difuzare Carte Vox, precum şi director al Festivalului Carte şi Arte din 2003.

Prima curiozitate pe care o avem în legătură cu invitata noastră este cum reuşeşte să facă faţă cu succes atâtor proiecte în care este implicată. Răspunsul Luciei Ovezea vine promt şi ne demonstrează chiar că fiecare dintre noi ar putea să facă mai mult, doar dacă îşi doreşte cu adevărat acest lucru: „Timpul este acelaşi pentru toată lumea, important este ce predispoziţie îi dă fiecare dintre noi. Despre mine pot spune că sunt o persoană curioasă şi perfecţionistă”, ne spune Lucia Ovezea, în cadrul emisiunii „Internetul Ştie Tot?„.

Despre cât de mult se mai citeşte la noi, Lucia Ovezea mărturiseşte că într-adevăr asistăm la o micşorare a numărului de cititori, însă invitata noastră este optimistă şi crede că această deprindere va supravieţui cu succes, chiar şi unor vremuri nu tocmai bune. În legătură cu munca de editor, distinsa invitată spune că „ceea ce fac eu nu este nu act de curaj, ci este o formă de a-mi apăra convingerile”.

Chiar dacă trăim vremuri noi, în care şi cărţile s-au „tehnologizat”, în marea dezbatere carte printată vs. e-book, invitata noastră recunoşte că sunt într-adevăr mulţi tineri atraşi de noua tehnologie, astfel că nu contează neapărat suportul, ci simplul fapt de a citi.

„Patru femei”

Lucia Ovezea este inevitabil o mare iubitoare de proză, care se poate mândri în prezent cu cel mai recent roman publicat, denumit „Patru femei„, precum şi cu o altă carte ce urmează să fie adusă în faţa publicului. Despre romanul său de debut, „Patru Femei„, acesta spune povestea unor femei care sunt nevoite să îşi găsească un drum în viaţă după momentul Revoluţiei din ’89.

„Cartea este o poveste care începe din vremea studenţiei, cele patru femei sunt cât se poate de reale. Aş putea spune că am scris această carte aşa cum a vrut ea să se scrie”, povesteşte Lucia Ovezea, care de altfel şi mărturiseşte că una dintre cele patru femei este chiar ea.

Călătoriile şi cărţile

„Pot spune că m-a luat prin surprindere schimbarea din 1989. Imediat după, prietenii mei cei mai apropiaţi au început să lucreze la edituri, într-o perioadă în care cărţile erau foarte importante şi în care mi-am dat seama că valul acesta al schimbării mă va prinde şi pe mine”, povesteşte Lucia Ovezea care, la Revoluţie era… inginer!

Despre invitata noastră mai putem spune că este o mare iubitoare de călătorii, şi putem aminti aici, câteva locuri în care a ajuns: Birmania, precum şi India. „Sunt călătorii în care încerci să înţelegi ce se întâmplă în jurul tău şi să te conectezi la viaţa reală a oamenilor”, ne mai spune Lucia Ovezea.

În materie de planuri pentru viitor, invitata noastră doreşte să publice o nouă carte, la care lucrează deja, precum şi să descopere tot mai multe lucruri despre cultura tibetană.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Scriitori și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s