Alin Panc:”Scopul meu este să fac omul să se ducă acasă şi să citească, sa se documenteze despre istorie”

O nouă zi, o nouă ediţie a emisiunii „Internetul ştie tot?” în care am încercat să vedem dacă netul a mai aflat ceva nou despre invitatul nostru. Zicem”am încercat să vedem” pentru că Alin Panc a mai fost în studioul HFM ca invitat al lui Robert Tache la frumoasa emisiune, ocazie în care cei doi au mai trecut o dată prin ce e şi mai ales ce nu e pe net despre Alin.

Cum însă tolba invitatului nostru e plină şi nu numai cu întâmplări din lumea cinematografiei, subiectele de discuţie au apărut la timpul potrivit. Actorul ne-a povestit despre o campanie la care participă. Este vorba de „Avem şi noi supereroi„, realizată de Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României, care nu încearcă să ne ofere nişte icoane pe care să le admirăm, ci este concepută pentru a stimula eroismul din noi înşine. În toamnă, artistul va merge cu un spectacol pentru copii, prin şcoli, „ca ai noştri copii să înveţe că avem şi noi basme şi eroi”. Campania, ce a suscitat un interes enorm, a fost sustinută în exclusivitate pe radio de HFM, lucru pe care ascultătorii l-au putut auzi şi pe care îl vor auzi din nou în toamnă, exact în periada în care A.P.I.R. va promova spectacolele in şcoli.

Alin Panc este  un mare pasionat de istorie. El marturiseşte că „e greu să promovezi istoria României în România”.

În perioada 9 – 15 iulie, Alin Panc va participa la festivalul naţional „Romanii de la Marginea  Imperiului”, organizat de   Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României. Evenimentul oferă turiştilor o serie de spectacole live cu surse de inspiraţie din epoca romană. Scopul organizării acestui eveniment este cultural – educativ, având un pronunţat caracter istoric, dar şi de divertisment, adresându-se tuturor categoriilor de turişti. Festivalul va avea loc la Castrul Roman de la Jidova.

Asociaţia pentru Promovarea Istoriei României pregăteşte şi Festivalul Medieval Castelul Corvinilor, în cadrul proiectului “Castelul Corvinilor – Istorie şi Legendă“, care va avea loc în septembrie. Actorul Alin Panc va fi prezent şi la acest eveniment. În cadrul festivalului va fi organizat un spectacol teatral-coregrafic, având ca termen de referinţă principal figura legendară a lui Iancu de Hunedoara. „Am ales să fac  spectacolul acolo pentru că acolo m-am născut, iubesc acest castel”.

Actorul a ţinut să povestească ce a mai făcut de data trecută de când ne-a vizitat şi despre care nu ştie Internetul: „mi-am făcut o fermă eco de găini”. Deşi ofertant, subiectul rămâne să fie discutat într-o altă ediţie a emisiunii 😉

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Actori și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s