Cătălin Saizescu: „Filmul este mai cinstit decât teatrul”

E foarte OK atunci când invitatul ce vine la Internetul ştie tot? e bun în ceea ce face. Asta pentru că ai ce discuta cu el, are lucruri interesante de spus şi în cele mai multe cazuri vorbeşte cu plăcere despre meseria lui. Ce te faci însă când cel ce vine în studioul HFM ca invitat al lui Robert Tache este multi-calificat şi chiar ştie bine ce face? Păi n-ai decât motive de bucurie, cam un motiv pentru fiecare lucru pe care cel ce face subiectul emisiunii ştie să-l facă. Aşa s-a întâmplat şi când în studioul de radio a poposit producătorul, actorul, scenaristul dar şi regizorul Cătălin Saizescu.

„Puştii care se uită la filme şi downloadează într-o veselie, sper măcar să realizeze ce muncă este depusă acolo, în spate, până s-a ajuns la rezultatul finit. Este foarte greu să îi obligi să cumpere un film, acum când îl pot lua de pe internet gratis… este dreptul lor până la urmă”, spune Cătălin după ce Robert îi arată în emisiune, pe un site, filmul Milionari de week-end, numai bun de downloadat, cică legal 😉

Iubire elenă

Geo Saizescu şi Cătălin Saizescu! Tată şi fiu! Regizor şi actor/co-producător! Cel puţin pentru acest proiect, cel mai recent semnat de către Geo Saizescu, Iubire elenă, un film pornit de la o scriere a unui grec, Kostas Asimakopoulus.  Mare atenţie pentru cei care erau obisnuiţi cu filmele de comedie ale maestrului Geo Saizescu. Iubire elenă, este un film romantic, o poveste de dragoste, iar cea care o interpretează pe Eleni Altamura, prima pictoriţă grecoaică a cărei viaţă artistică a început pe la mijlocul secolului al XIX-lea, este Georgiana Saizescu, sotia lui Cătălin. Sigur, distribuţia filmului este una interesantă, dintre actori apărând în timpul discuţiei câteva nume cu adevărat sonore: Maia Morgenstern, care practic ţine capul de afiş al filmului, Mircea Rusu, Adrian Păduraru, Ileana Stana Ionescu şi Eusebiu Ştefănescu.

„E, după cum se poate observa, în mare, un film de familie, eu, tata, Georgiana. Însă este foarte dificil să lucrezi cu Geo Saizescu, mai ies şi scântei. Îi spun când ceva nu este bine. Am un stil mai libertin. Ca să-mi apăr convingerile, a trebuit să produc scântei. Asta nu înseamnă că de fiecare dată am sorţi de izbândă”, spune Cătălin ce i-a fost producător tatălui său şi pentru filmul Păcală se întoarce!.

Referitor la filmul Iubire elenă, Cătălin a ţinut să sublinieze: „Nu a fost vorba de un buget care să epateze. Am încercat cu o echipă mică să facem lucruri imposibile. Filmul a fost făcut cu bani puţini şi multă inimă”.

Ce nu ştie internetul despre Cătălin Saizescu?                                                                          „Cred că nu ştie că sunt fericit, tată a doi copii, căsătorit… sunt un om fericit!”.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Actori, Artisti, Regizori și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s