Campioni mondiali la Jiu-Jitsu Brazilian: Spectatorii să nu creadă că e aşa de greu la jiu-jitsu, ar putea şi ei să încerce

De această dată, emisiunea „Internetul ştie tot?” ţi-a adus altfel de invitaţi decât cei cu care te-a obişnuit până acum. În studioul HFM 2.0 tocmai au sosit doi campioni ai artelor marţiale: Ion Pascu, şi Camil Moldoveanu, ambii campioni mondiali la jiu-jitsu brazilian dar şi antrenorul lor, Tudor Mihăiţă, si el vice-campion european la acest sport.

Cel care a adus stilul jiu-jitsu în România este chiar Tudor Mihăiţă. Despre trecerea de la jurnalistică la sportul de contact, invitatul nostru ne povesteşte că activitatea de antrenoriat în acest sport a depăşit pasiunea pentru orice altă activitate. „Mai cochetez cu jurnalismul, mai comentez diverse gale pentru televiziuni, dar a început să-mi placă foarte mult să antrenez”, ne spune Tudor Mihăiţă.

În spatele reuşitei lui Camil Moldoveanu de acum 2 săptămâni, mai exact câştigarea titlului mondial la jiu-jitsu brazilian, stau determinarea şi modestia pe care Camil le afişează înainte de orice luptă. „În finală m-am bătut cu un fost campion olimpic japonez. Am dus o luptă până la sfărşit, am reuşit să câştig. Nu a fost uşor”, ne-a spus Camil.

Despre slaba promovare a acestui sport, antrenorul Tudor Mihăiţă consideră că un principal motiv al lipsei de interes pentru un sport unde avem multe performanţe, chiar mai multe decât alte sporturi mult mai vizibile, este „goana presei numai după spectacol şi senzaţional”.

Tudor Mihăiţă recunoaşte că e greu să stea departe de acest sport. „De la hobby, am ajuns la o… hai să-i spun obsesie. Jiu-Jitsu rămâne un sport de nişă, dar totuşi ne bucurăm că cel puţin statul a început să se implice”, ne spune Tudor.

După antrenamente dure, mulţumirea financiară se lasă aşteptată pentru cei mai mulţi dintre cei care practică într-un mod profesionist acest sport. De la invitaţii noştri aflăm că pentru o medalie la categorie câştigi circa 5000 de dolari.

O nouă compeţitie îi aşteaptă pe Ion Pascu şi Camil Moldoveanu în lunile următoare, mai exact în Long Beach, California, unde prezenţa României este mai puternică decât în alte dăţi. „Avem vreo 10 sportivi care merg, avem şi sprijinul Federaţiei, speram să avem succes”, zice Tudor Mihăiţă.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Sportivi și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s