George Ivaşcu: „Nu ştiu să vorbesc despre mine. Ştiu să mărturisesc!”

Revenim în lumea teatrului ca să facem cunoştinţă nu doar cu un actor, ci cu un „actor/director de teatru”, aşa cum îi place să-şi spună chiar el. Invitatul de astăzi, de la emisiunea „Internetul Ştie Tot?” este actorul George Ivaşcu.

Deşi recunoaşte că timpul nu îi este cel mai bun prieten, mai ales de când este şi directorul Teatrului Metropolis, George Ivaşcu ne spune că este „mândru de lucrurile pe care reuşeşte să le facă”.

Moda internetului, cu tot ce înseamnă Facebook, jocuri şi alte metode de distracţie pare să-l impresioneze puţin spre deloc pe invitatul nostru. Ba chiar mai mult decât atât, George Ivaşcu menţionează un paradox în ceea ce-l priveşte: „Îmi place că am o profesie publică, dar nu îmi place să fac publice prea multe informaţii despre mine”.

„Publicul român de teatru şi film este un public inteligent. Chiar dacă s-au făcut unele schimbări de generaţii, cele care mergeau des mai demult la spectacole, acum au devenit mai ocupate, dar sunt uşor recuperate de cele tinere”, îşi exprimă George Ivaşcu părerea despre publicul de teatru românesc. Nici munca unui actor nu este descrisă obişnuit de invitatul nostru: „Textul, regia, scenografia nu îţi aparţine, aşa că actorului nu-i rămâne decât să emoţioneze”, povesteşte George Ivaşcu.

Construirea Teatrului Metropolis e cel mai frumos rol al meu

Costrucţia teatrului Metropolis este descrisă de invitatul nostru ca o „dulce povară”. Chiar dacă nu a fost uşor, reuşita a fost şi mai frumoasă după ce şi Primăria Municipiului Bucureşti a hotărât să ofere sprijin. Rezultatul? „537 de contracte de muncă încheiate”, ne spune George Ivaşcu. „E foarte important să dai măcar o speranţă în economie”, declară directorul teatrului Metropolis.

Şi de la lucruri pragmatice, trecerea la cultură devine foarte uşoară cu George Ivaşcu. „Nu trebuie să ne ferim de cultură. Cultura nu însemnă biblioteci. Cultura înseamna identitate”, spune George Ivaşcu.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Actori și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s