Mbela Nzuzi: „Tatăl meu a fost arbitru internaţional de fotbal”

Ei bine dragilor… iată că am avut parte în ediţia de azi a emisiunii Internetul ştie tot? de o reîntâlnire după 8 ani de zile! Invitata noastră, Mbela Nzuzi, cea care a acceptat sa fie prezentă în studioul HFM este o veche prietenă a lui Robert Tache.

Mbela este o româncă adevărată chiar dacă n-are acte care să dovedească negru pe alb (ups!) acest lucru, om de televiziune, artist şi Preşedintele Asociaţiei Femeilor Refugiate în România. De ce nu e încă cetăţean cu acte-n regulă? „Este foarte complicat să devii cetăţean român, este foarte mult de învăţat şi eu n-am avut în ultimii ani timp pentru aşa ceva. Dar mă simt româncă, ceea ce e, cred, mai important. Certificatul de cetăţenie reprezintă pentru mine doar o formalitate”.

Revederea celor doi prieteni a fost una foarte plăcută. După alegerea machiajului corespunzător şi după ce Irina, fata noastră de la machiaj, a avut surpriza de a o revedea şi ea pe Mbela (la fel ca şi în cazul lui Robert, ultima oară s-au văzut în 2004 la Matinalul de la acea vreme), Robert aştepta răbdător şi tatona puţin terenul.
Ce credeai Robert, că nu te-am prins?

Grija mare a lui Robert, de fapt grijile, au fost două: ce se mai aude cu trupa Gloria, dacă ea mai apare pe piaţa muzicală şi dacă sms-ul primit de dl. Adrian Năstase la finalul lunii martie cu referire directă la Congo (pe undeva pe dos faţă de cel din 2004, sic!) a fost scris de Mbela într-un moment de revelatoare inspiraţie. Şi iată ce a aflat: că trupa Gloria pregăteşte o revenire, ba poate chiar o surpriză mare fanilor, printre care se numară şi Robert, căci revenirea va fi cu un sound mult mai apropiat de Africa (adică doar percuţie şi voce) şi că deşi poate părea greu de crezut, dacă nu chiar imposibil, nu Mbela e autoarea sms-ului cu referire (ca să nu zicem trimitere) directă la (şi nu în) Congo. Şi că veni vorba de sms: „Aşa este între prieteni, ne-am certat puţin unul pe celălalt că nu ne-am mai văzut timp de 8 ani… poate vestitul sms  electoral cu «Congo» poartă vina şi trebuie să apară mai des, cel puţin o dată la 3 luni, dacă nouă ne e dat să ne întâlnim numai după ce mai primeşte dl. Adrian Năstase câte unul de acest fel :)”

În ce limbă gândeşti?, e curios Robert să afle. „Păi soţul meu mi-a spus că vorbesc în română în somn, deci gândesc în română”.

„În ’97 când am ajuns în România nu mă regăseam. Mi-a fost greu să mă înţeleg cu vecinii din bloc, nu înţelegeam limba şi orice se întâmpla rău, de la gândaci la inundaţii, indiferent de etaj, era din vina mea. Eram omul negru din bloc”.

Că tot s-a vorbit de acel sms electoral cu referire la Congo, Mbela ne mărturiseşte: „Eu l-am luat ca pe o glumă bună, dar se pare că nu toată lumea prinde glumele astea româneşti. Mulţi africani, mai ales cei de la ambasade, mi-au reproşat că iau toată povestea asta în glumă”.

Spuneam că Mbela e o româncă get-beget. În noaptea de dinaintea emisiunii tocmai se întorsese de la Bruxelles unde reprezentase, încă o dată, cu succes, România, într-o întâlnire la nivel înalt pe teme de sănătate: „Mereu, unde mă duc, sunt acea doamnă din România :)”.

Ce nu ştie netul? Că tatăl Mbelei a fost arbitru international de fotbal! Şi că şi ei îi place sportul rege. Şi că echipa ei favorită nu e nici din Congo dar nici măcar din Africa: „Trebuie să recunosc, sunt STELISTĂ”. Păi, bun venit atunci la HFM, un fief al steliştilor. Nu la fel putem spune despre echipa emisiunii venita de la TVH 2.0. Însă, dacă la Roma faci ce fac romanii, la radio, n-o vorbeşti de rău pe Steaua! Mai ales că până şi în rândul celor de la TVH sunt stelişti, unul fiind chiar Teodora.

Nu puteam termina emisiunea fără a vorbi despre cariera în televiziune a Mbelei: „Cristian Tabără a fost primul care m-a văzut cântând colinde şi m-a invitat la TV. Ulterior Teo Trandafir îmi spunea «Tu o să faci televiziune»”. Daaaa??? Păi dacă aşa merge, facem şi noi o previziune: Cu siguranţă o să mai faci televiziune!

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Cantareti, Jurnalisti și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s