Nicuşor Dan: „Am plecat la Paris cu gândul să mă întorc în România”

După o serie de invitați proveniți din zona culturală, emisiunea face din nou o întoarcere către politic şi aduce în studioul HFM un posibil viitor Primar al Capitalei.

Iniţiator şi preşedinte al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul (2008-prezent), doctor în matematică la Universitatea Paris XIII (1998), organizator al Forumurilor Tinerilor Români cu Studii în Străinătate din 2000 şi 2002 şi aşa cum spuneam ceva mai devreme, candidat la funcţia de Primar al Capitalei. Toate acestea fac parte din CV-ul invitatului nostru de astăzi, Nicuşor Dan.

Acesta a înfiinţat Asociaţia Salvaţi Bucureştiul în 2008, totul începând cu trei persoane, doar din dorința de a lupta pentru Bucureşti. „Sunt cu totul 71 de procese cu Primăria sau cu alte persoane şi entități ce fac rău Bucureștiului aflate pe rolul diferitelor instanțe. 22 le-am câștigat deja”.

Referitor la fapul că a renunţat la un salariu de 2000 de dolari pe lună (în Franţa), pentru unul de 60 de dolari pe lună (în România) Nicuşor Dan are şi o explicaţie: „N-am trăit din cei 60 de dolari, ci din cei 2000 adunați pe vremea când locuiam şi munceam la Paris… am deschis o firmă. Opţiunea era: alegi profesia şi rupi ceva din tine sau te întorci să-ţi găseşti identitatea”.

Vorbind despre lucrul cu oamenii şi modul în care ei trebuie abordaţi ca să fie convinşi, Nicuşor Dan afirmă că „Suntem un popor care visează mult şi concretizează puţin. E un farmec al nostru. Este greu de lucrat cu omul„.

Cât despre povești despre care netul habar n-avea înainte ca Nicuşor Dan să vină la emisiunea de la radio HFM şi TVH 2.0,: „Am fost Directorul Executiv al Școlii Normale Superioare Bucureşti, o Universitate de elită în ştiinţe. Studenţii studiau în paralel şi la alte universităţi, examenele fiind o problemă din punct de vedere al susţinerii deoarece nu puteu fi toţi prezenți în aceeaşi zi. Aşa că am găsit o soluţie… le-am spus să îşi aleagă data în care pot da examenul cu o singură condiţie: să nu divulge subiectele. Şi surprinzător, totul a decurs bine. A fost un gentlemen’s agreement„.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Politicieni și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s