Cristi Dumitraşcu: „Înainte de ’89 am recitat poezii pentru Tovarăşul… şi uite ce bine am ajuns…”

Cine nu crede în coincidenţe … acum ar avea un motiv bun pentru a o face. Pentru că realizatorul emisiunii „Internetul ştie tot?” se numeşte Robert Tache. Ei bine, invitatul său din ediţia cu numărul 4 se numeşte Cristi Dumitraşcu (Circa 7, Bereta)  şi are o melodie ce se numeşte … Tache!!!

Cei doi sunt foarte buni prieteni, din 1999, de pe vremea când împărțeau, culmea, tot un studio de radio însă în calitate de co-realizatori ai unei emisiuni, așa că povestea asta cu Internetul de la HFM şi TV H 2.0 a fost un motiv foarte bun pentru ca ei să se întâlnească … pe iarna asta ce nu vrea să mai plece de la noi.

O primă surpriză pentru invitat a fost ring-tonul telefonului lui Tache… şi anume melodia Tache !!! Prima reacţie a lui Cristi a fost : „Eşti un pic megaloman!”

Cristi Dumitraşcu a început cu folk, apoi s-a îndreptat aproape de rock, ca în cele din urmă să revină la folk. Dar mai interesant este faptul că a făcut şi muzică pentru film. Răspunsul lui Cristi referitor la înclinaţia sa pentru compoziţa muzicală de film…”e, este o paralelă aşa…”.

Sigur, a venit în emisiune momentul în care a trebuit să aflăm ce nu știe net-ul despre Cristi. Iar povestea lui a fost una numai bună să-i lase şi pe cei aflați în radio dar și pe cei din regia de emisie tv cu gura căscată: „I-am zis poezii lui Ceauşescu…când eram foarte mic , m-au pupat şi el şi ea…m-au albit, le-a plăcut. De fapt s-a întâmplat când, de un Revelion, a trebuit să-l interpretez pe Anul Nou, mai bine zis anul 1979”.

Şi dacă tot pomeneam ceva mai devreme de prietenia ce-i leagă pe cei doi de mai bine 12 ani, întâlnirea din studioul HFM a însemnat şi un bun prilej de aducere aminte. Şi aşa şi-au amintit că, în anul 2000 au realizat împreună, la un alt post de radio, un interviu cu Vali Sterian, interviu ce avea să devină, din păcate, una dintre ultimele apariții ale artistului. Şi poate nu degeaba cei doi și-au amintit de Vali Sterian în condițiile în care acesta spunea despre Cristi, prin 1996-1997, într-o emisiune realizată de Victor Socaciu la Televiziunea publică: „Îmi pun în slujba lui Cristi talentul şi chitara pentru a demonstra că este un mare muzician”.

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Cantareti și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s